Uzun zamandır web sitemi ihmal ettiğimin farkındayım… Önce Lyon ardından da Bordo’ya yaptığım seyahatlerde Fransız mutfağından lezzetleri bol bol tatma şansım oldu ve bunun da etkisiyle bugün buzdolabında kalanlarla bir garnitür tarifi oluşturdum. Sonuç gerçekten harika olduğundan sizinle de paylaşmak istedim. Anlık gelişen bir yemek olduğundan fotoğrafları özenli şekilde kurgulayamadım, affola. Umarım lezzetiyle bunu unutturmayı başarabilirim.
Şimdiden afiyet olsun.
Malzemeler
• 500 gram kültür mantarı
• 4 adet pırasa
• 2 yemekkaşığı zeytinyağı
• 4 yemekkaşığı krema
• 3 yemekkaşığı rendelenmiş parmesan peyniri
• Tuz, karabiber, kekik
• 100 ml dömisek beyaz şarap (Opsiyonel- Şarap kullanmayacaksanız 1 çay kaşığı tozşeker kullanın)
• Çeyrek limonun kabuğu (ince rendelenmiş)
• Süslemek için fesleğen yaprakları
Mantarları yıkayıp ince halkalar halinde doğrayın. Pırasaların da beyaz kısımlarını ince yarım ay şeklinde doğrayın. Bir tencereye zeytinyağını ve pırasayı koyun, tuz-karabiber-kekik ekleyip orta ateşte 5 dakika pişirdikten sonra mantarları ekleyin. 5 dakika daha pişirdikten sonra şarabı veya şarap kullanmayacaksanız tozşeker ekleyin ve 5 dakika daha pişirin. Son olarak kremayı ekleyip kısık ateşte 1 dakika daha pişirin, ateşten alıp peyniri ve limon kabuğu rendesini ekleyin. Fesleğen yaprakları ile süsleyip servis yapın. Et veya balığın yanında garnitür olarak kullanabilir veya benim gibi sebze yemeği niyetine de yiyebilirsiniz.
Afiyet olsun /Buen provecho!
