Castilla y Leon bölgesinin geleneksel yemeklerinden olan “Patatas a la Importancia”, Madrid’de de özellikle evlerdeki mutfakların vazgeçilmez tadlarından. Başlangıç tabağı olarak servis edilebileceği gibi et yemeklerinin yanında garnitür olarak da sunulabilir.
Malzemeler:
– 4 patates
– 2 yumurta
– 50 gr oun (glutensiz)
– 40 gr ekmek
– 2 diş sarımsak
– Maydonoz
– Safran
– 1 soğan
– 1 yemekkaşığı domates sosu
– 1 yemekkaşığı tatlı kırmızı biber tozu
– 150 ml beyaz şarap
– 300 ml tavuk suyu
– 300 ml zeytinyağı

Majado (Safranlı Macun)
– Sarımsağı ve ekmeği yağda kızartın
– Maydonoz, kızarmış sarımsak ve ekmeği biraz tuz ve safran ekleyerek havanda dövüp macun haline getirin, gerekirse zeytinyağı ekleyin.

– Patatesleri soyup yaklaşık 1 cm kalınlığında yuvarlak dilimleyin
– Patates dilimlerini nişastasından arındırmak üzere, suyun rengi saydam olana dek iyice yıkayın, kağıt havlu ile kurulayın
– Yumurtaları 1 çimdik tuz ilave ederek çırpın
-Patates dilimlerini önce un, sonra yumurtadan geçirerek altın rengi olana dek zeytinyağında kızartın, pişince kağıt havlu serili tabağa çıkartın.
– Küçük küpler halinde doğradığınız soğanları biraz zeytinyağında yumuşayana dek pişirin, gerekirse biraz su ekleyin.
– Pişen soğanlara domates sosu, kırmızı biber tozu ve beyaz şarap ekleyin; şarabın alkolü uçana dek pişirin; hazırladığınız safranlı macunu ilave ederek 2 dakika daha pişirin
-Hazırladığınız sosa kızartılmış patates dilimlerini ekleyin, tavuk suyunu da ilave ederek kısık ateşte 20 dakika pişirin
-İnce kıyılmış maydonoz ile süsleyerek servis yapın.
Afiyet olsun! / Buen provecho!
