Malzemeler
Kuzu:
1 adet kuzu kolu
1⁄2 baş sarımsak
1 kuru soğan
1,5 bardak beyaz şarap
1,5 bardak su
Aromatik bitkiler buketi (defne, kekik, adaçayı)
1 tatlı kaşığı rendelenmiş taze zencefil
750 ml tavuk suyu
Tuz-Karabiber
500 gr kızartmalık patates
Zeytinyağı

Kuzu kolunu fazlalık kısımlarını keserek ve uç kısmındaki kemiği satırla kesip çıkararak pişmeye hazırlayın. Tuz ve karabiber serpin.
Fırın tepsisine kuzu koldan kestiğiniz fazlalık kısımları, iri doğranmış soğanı sarımsağı, 1 bardak beyaz şarabı, 1,5 bardak suyu koyun; kuzu kolu deri kısımı aşağıda olacak şekilde tepsiye yerleştirin. 160 derecede ısıtılmış fırında 1 saat pişirin. Pişme esnasında gerekirse su ekleyin.
1 saatin sonunda kuzukol hariç diğer tüm malzemeleri fırın tepsisinden alarak bir tencereye aktarın. Kuzu kolu yarım saat daha pişmesi için fırına tekrar koyun.
Fırından çıkardığınız malzemeleri (soğan, sarımsak, defne yaprağı, kekik) rendelenmiş taze zencefil ve yarım bardak beyaz şarap koyun; şarap buharlaşana dek pişirin; tavuk suyunu ilave edip 15 dakika pişirin. Sosu süzgeçten geçirdikten sonra yeniden bir tencereye alarak demi-glace kıvamını alana dek pişirmeye devam edin.
Yarım saatlik süre sonunda uç kısımdaki kemiği aluminyum folyo ile kaplayıp fırının ayarını 200 dereceye yükseltin, bu defa kuzu kolu diğer tarafına çevirerek, deri kısmı çıtır çıtır olana dek pişirin.
Patatesleri soyun ve aşağıdaki fotoğrafta görüldüğü şekilde doğrayın; kısık ateşteki yağda konfite edin. Kuzuyu servis yapmadan hemen önce konfite edilmiş olan patatesleri yüksek sıcaklıktaki yağda kızartın.
Kuzuyu servis etmeden önce raket şeklindeki omuz kemiğini çıkarın, kekik yaprakları ile süsleyerek sos ve patatesler eşliğinde servis yapın.
Afiyet olsun/ Buen provecho!
