YOĞURTLU VE KREM PEYNİRLİ KEK

Malzemeler

4 yumurta

250 gr yoğurt ( Ev yapımı yogurt tarifi için aşağıdaki linke tıklayın)

https://lachefturca.com/2019/04/22/home-made-yoghurt/

75 gr (6 yemek kaşığı) şeker

150 gr tuzsuz krem peynir

2 yemek kaşığı mısır unu

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1/2 tatlı kaşığı toz tarçın

2 yemek kaşığı kuru üzüm veya kuru turna yemişi

2 yemek kaşığı pudra şekeri

Yumurta aklarını ve sarılarını iki ayrı kaseye ayırın. Yumurta aklarını bir çimdik tuzla kar kıvamına gelene kadar çırpın.

Diğer kasede yumurta sarılarını ve tozşekeri çırpın. Krem peyniri, yoğurdu, mısır ununu ve kabartma tozunu ekleyip çırpmaya devam edin.  Son olarak kar kıvamına getirilmiş yumurta aklarını ve turna yemişini (veya kuru üzümü) ekleyerek bir kaşık yardımı ile nazikçe karıştırın. 

Fırını 180 ° C ısıtın.

Kek karışımını kalıba dökün.

Keki 25-30 dakika pişirin.

Fırından çıkartılarak soğutulan keki pudra şekeri ile süsleyin.

Afiyet olsun! / Buen provecho!

Leave a comment