2020 yılına İspanyol mutfağı klasiklerinden Churro ile tatlı bir başlangıç yapmaya ne dersiniz? Yılın ilk kahvaltısında veya ilk çay saatinde yiyebileceğiniz Churro ile mutluluk hormonlarınızın tavana vuracağından eminim:)
Malzemeler
- 1,5 subardağı su
- 1 subardağı un
- ½ tatlı kaşığı kabartma tozu
- ½ tatlıkaşığı tuz
- 2-3 tatlıkaşığı toz şeker (kızarttıktan sonra churroları kaplamak için)
- Kızartmak için bitkisel yağ
Yapılışı
- Suyu tencerede kaynatın, sürekli karıştırarak tuz-kabartma tozu-unu ekleyin
- Hamur tencereye yapışmaz hale gelene dek (2-3 dk) sürekli karıştırarak pişirin
- Hamuru 5 dk dinlendirin
- Churro pompası veya krema torbasına koyarak bir yağlı kağıt üzerine hamuru ince uzun şekilde sıkın (Bkz. Aşağıdaki video)
- Derin bir tavada veya tencerede yağı iyice ısıtın, şekil verdiğiniz chırro hamurunu yağlı kağıttan kaydırmak suretiyle kızgın yağa atıp altın rengi olana dek kızartın, havlu kağıdın üzerine çıkartın
- Churroların üzerine tozşeker serpin
- Sıcak çikolata eşliğinde servis yapın.
Buen provecho! /Afiyet olsun!
