Malzemeler:
1 adet tatlı patates (büyük)
2 adet kabak
½ adet kereviz (kök kısmı)
1 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı zeytinyağı
½ tatlı kaşığı toz zencefil
½ tatlı kaşığı rendelenmiş muskat cevizi
½ tatlı kaşığı toz tarçın
2 yemek kaşığı ince olarak rendelenmiş parmesan peyniri
1,5 yemek kaşığı file badem veya dolmalık fıstık
Tuz
1 2 3 4 5 6 7
Yapılışı:
-Kereviz ve tatlı patatesi soyup küp küp doğrayın ve bir fırın tepsisine dizerek üzerine 1-2 kaşık zeytinyağı ve ½ tatlı kaşığı ve tuz serpin. Sebzeleri ne kadar küçük doğrarsanız pişirme süresi o kadar kısalır. Örneğin benim doğradığım şekilde 35 dakika pişerken, bu ebatların 2 katı büyüklüğünde doğradığınızda 45 dakika pişirme süresi olacaktır.
-Önceden ısıtılmış fırında (Fanlı 200 derece, fansız 220 derece) ilk 20 dakika üzeri aluminyum folyo ile kaplı olarak, sonraki 15 dakika da üstünde folyo olmaksızın pişirin.
-Pişen kereviz ve tatlı patatesi tereyağı, zencefil, tarçın ve muskat cevizi ile birlikte püre haline gelene dek robotta çekin.
-Püre haline gelen sebzelere peynir ve badem (veya dolmalık fıstık) ekleyerek bir kaşık yardımıyla karıştırın.
-Kabakları yıkayın. Sebze soyacağı ile yukarıdaki 4. fotoğrafta görüldüğü şekilde ince şeritler halinde kesin.
-Bir kesme tablası üzerine 4 adet kabak şeridini artı şeklinde serin. (Bkz. 5.Fotoğraf) Şeritlerin kesiştiği orta kısma 1 yemek kaşığı püre koyun. Şeritleri çapraz şekilde üstüste kapatın.
-Bir fırın tepsisine, pişirme kağıdı serin; hazırladığınız kabak ravyolileri tepsiye dizin ve üzerlerine bir fırça ile zeytinyağı sürün.
-Önceden ısıtılmış fırında kabakların üzeri kızarana dek pişirin.
Afiyet olsun!
