Özellikle Tudela enginarları ile yapılan Enginar Çiçekleri her ne kadar Navarra Özerk Bölgesi ile özdeşleşmiş bir yemek olsa da, son yıllarda Madrid’deki birçok lüks restoranın menüsünde yer alan ve yoğun ilgi gören bir yemek olmaya devam ediyor.
Malzemeler
4 adet taze enginar
Taze kekik
1 baş sarımsak
10 adet karabiber tanesi
Zeytinyağı
Maldon deniz tuzu (ince, pul şeklinde tuz)

Enginarların saplarını kesin, yapraklarının ilk 2-3 katını kopartıp atın; sap kısmını bıçakla aşağıdaki fotoğraftaki hale gelecek şekilde düzeltin.
Enginarları; sarımsak, karabiber taneleri ve kekikle birlikte bir borcam veya derin bir tepsiye koyup üzerini örtecek kadar zeytinyağı ilave edin. 130- 140 ° C fırında 40 dakika (enginarlar iyice yumuşayana dek) konfite edin.
Enginarları ve aroma verici malzemeleri yağdan çıkarıp, fırın kabında kalan yağı süzgeçten geçirin. Aşağıda fotoğrafta görüldüğü şekilde enginar yapraklarını elle açarak çiçek şekli verin. Süzmüş olduğunuz yağı iyice ısıtıp (180 ° C) enginarları bu yağda kızartın.

Servis tabağına aldığınız enginar çiçeklerinin üzerine Maldon tuzu serpin.
Afiyet olsun /Buen provecho!